söndag 28 februari 2010

Femmilen

En mössa till under femmilen, Carolina och ullgarn

Tråkstickningar

Ibland är det skönt med lite tråkstickningar, alltså stickningar man inte behöver räkna eller tänka på. Och som det märkts så har det varit en hel del sådana, främst mössor på sistone. Perfekt att sticka tillika man tittar på OS. Ja, trots att jag inte brukar titta på sport så har det blivit en hel del denna gång, främst skidningen.
Denna mössa och halsduk påbörjade jag under min kryssning och det blev klart idag. Garnet är 7 Bröder Jätti Raita. Mössan på stickor nr 5 och halsduken på stickor nr 7.
En mössa i Carolina och ullgarn, rest från en tidigare sjal.

Denna bok fyndade jag på bokrean.

lördag 27 februari 2010

Kryssning

Är på kryssning mellan Finland och Sverige. Bloggar från båten, känns lite coolt.
Långtråkigt, trots 3 stickningar, 2 böcker och soduko. Trevlig personal, alltid kul när man känner någon. Må Gott!

tisdag 23 februari 2010

Syfestival och uppdatering

Vårens syfestival gick av stapeln förra helgen och jag besökte den på fredagen. Så roligt att gå runt och få inspiration samt få titta och känna på en massa olika garn och diverse annat. Jag kunde ändå behärska mej och köpte inte så mycket men en del blev det ändå.

En mössa stickad i akryl och ullgarn, stickor nr 5. Samt ett par pulsvärmare i 7 Bröder med falska flätor på stickor nr 4. Dessa skall en väninna få. Pulsvärmarna skulle från början bli ett par sockor, men när skaftet var stickat så tröttnade jag. Tänkte repa upp allt men då hördes protester på stickcafet att det kan jag inte göra så det blev pulsvärmare istället.
Ytterligare en krokad mössa. Denna gång i Carolina och Skotte. Jag är inte riktigt lika nöjd med denna som med den förra men eftersom jag inte har något mönster så kör jag lite på högt och ser vad det blir. Även det kan vara ganska kul.

Ytterligare en mössa i restgarner, detta är Freja och Crisp.

tisdag 16 februari 2010

Mera mössor

Min första krokade mössa! Stolt, helt utan mönster. Detta var roligt, jag har redan påbörjat ytterligare en. Garnet är två olika akryl garn som fanns hemma.
Och så ytterligare en mössa i restgarner. Denna gång Skotte och Fantasi, stickor nr 5.

söndag 14 februari 2010

Färgglatt

När jag rensade och sorterade om i mina byråer med garn passade jag samtidigt på att plocka ut en hel del restgarner. Detta blev till 3 par raggsockor, mycket färglatt. Inte riktigt min stil på sockor men jag hoppas de kan värma någon. Jag stickade båda samtidigt och använde garnet tills det tog slut, på det sättet visste jag att båda skulle bli likadana.

Rensa i Röran v 6

Denna veckas projekt var att gå igenom och sortera den sista av mina byråer med garn. Kul projekt, jag hade glömt vad som fanns.
Nästa vecka skall jag satsa på att rensa frysen.

måndag 8 februari 2010

Mössor i restgarn

I samband med att jag rensat ut restgarner så har jag stickat två st mössor. Vet ej märket med det är akrylgarn. Stickor nr 5.
Skön avkoppling med en enkel TV-stickning.

Rensa i röran

Jag har gått med i Rensa-I-Röran Utmaningen anno 2010

Mitt första projekt (började först vecka 5) blev att sortera två av mina byråer med garn.
Så nu har jag plockat runt lite grann, sorterat ut en del restgarner (som för närvarande omvandlas till bla mössor o sockor) och fyllt upp lådorna med nytt garn från en del påsar jag haft liggandes. Nöjd med resultatet, dock hade jag inte plats för allt.
Denna veckas projekt är min tredje byrå ( som innehåller tillbehör och virkgarner)

Krokning

För några månader sedan ville jag prova på krokning. Letade runt på nätet och hittade instruktioner bla här Strömsö . Resultatet blev en grytlapp i garnet 7 Bröder. Helt ok men det kändes lite tråkigt och jag vet inte vad jag skall göra av alla grytlappar jag gjort. Så det blev inget mera just då.För två veckor sedan surfade jag runt och tittade bla in här: Soanspysselblogg

Hittade länk till Youtube där de visade hur man krokar runt. Verkade intressant, det ville jag prova på. Men att hitta en dubbelsidig kroknål var inte det lättaste. Hittade till slut en på Stäkets Hantverk och Design

Väntade otåligt på att varan skulle komma (när jag bestämt mej vill jag göra något direkt). Plockade fram kroknålen och garn (7 Bröder) och började följa videon. Men körde fast totalt. Satt och klurade en hel kväll tills jag blev tvungen att sluta. Började pröva vanligt krokning på nytt och till slut listade jag ut hur jag skulle göra. Resultatet blev ett par pulsvärmare:
Detta är hur kul som helst, svårt att börja när man väl slutat. Jag har redan påbörjat en mössa, dock utan mönster så vi får väl se hur det blir.

söndag 7 februari 2010

Awarden


Bättre sent än aldrig. Jag har inte haft tid att blogga tidigare så nu skall jag försöka komma ikapp.

Första inlägget handlar om att jag fått en Award, Kreativ Blogger, från Dabelins myshörna
Tusen tack, det värmde!

Nu gäller det för mej att göra följande:
- kopiera Awarden till min blogg
- berätta 7 intressanta saker om mej själv
- välja 7 andra bloggar som jag vill ge Awarden till
- länka till dessa bloggar
- lämna en kommentar på bloggarna att de har en award att hämta på min blogg

Jag har inte lärt mej hur jag skall göra för att få fram bilden så denna blir tyvärr borta än så länge. Tillägg: Men nu har jag äntligen lärt mej, tror jag i alla fall

Däremot skall jag väl klara av att berätta om 7 saker jag gillar:
- Handarbete, för närvarande mest stickning men även virkning och korsstygnsbroderier
- Choklad, favorit Fazers Blå
- Havet
- Minna (mina föräldrars hund)
- Soduko
- Stickcafet (söndagar hos Eliz Tyg och Garn i Skärholmen)
- Komedier

Eftersom jag sett att denna award förekommit på många bloggar och jag inte har någon koll på vem som fått vad så väljer jag att inte länka vidare. Ingen nämnd, ingen glömd.