tisdag 13 oktober 2009

Festivaler

Ja, det var den första rubriken jag tänkte på. Men egentligen blir det lite blandat om vad som hänt sedan sist.

I fredags var jag på Syfestivalen i Kista. En mässa jag väntat på hur länge som helst, på slutet var det nedräkning i timmar tills den skulle börja. Men det såg lite mörkt ut i början, stod en timme i kö innan jag kom in. Sedan bara njöt jag. Och handlade. Fick tips o ideer. Handlade lite till.. Kom hem med en stor påse full med garn, har dock inte lyckats på dessa på bild. Jag har redan påbörjat nya projekt av garnet.

I lördags var det dags för Chokladfestival på Nordiska museet. En halvtimme i kö för att komma in, mycket folk, men kul och gott! Samt vilka underbara bröllopsklänningar de gjort i choklad.
Bästa chokladen? Fazer förstås!!

Och nu är det dags för lite uppdateringar på vad som hänt sedan sist. Först ut är:

Bella! Klar med knappar o allt. Mönster: syfestivalens mysteriestickning, garn Merinosilke och stickor nr 3,5
En virkad väska. Mönstret hittat på nätet (minns ej var), garnet är utan banderoll så jag vet inte riktigt vad det är. Virknålen är i alla fall nr 2. Handtagen sitter fel, men det upptäckte jag först när jag sytt allt klart (och för ovanlighets skull var jag väldigt noggrann med att fästa allt ordentligt). Så nu får detta bli en lite annorlunda väska.
Dessa miniatyrer är stickade av ett nystan MiniRaggi på stickor nr 3. När jag tog denna bild borde jag tänkt på att lägga en tändsticksask el nåt liknande bredvid. Sockarna är alltså endast ca 5 cm höga. De finns nu hos Eliz tyg o garn som exempel på vad man kan sticka av ett nystan MiniRaggi.
Ett par magiska babytofflor. Färgerna är neonfärger, här är de väldigt matta. Dessa är stickade som prov för att se om jag kunde lära ut mönstret vidare.
En Fun and Feather Sjal i ull på stickor nr 4. Eftersom det var en 100 grams härva så blev sjalen inte så stor. Kanske mera som en axelvärmare eller halsduk. Gillar i alla fall färgerna.
En enkel rätstickad scarf på stickor nr 6 av ett nystan jag fann i en låda.
Och sist (men inte minst) ett set bestående av mössa (DROPS beskrivning) sam halvvantar (en egen mix av två mönster). Garnet är Skotte och stickorna är nr 4.
Nu har jag slutfört flera FO och ser med glädje fram emot att påbörja nya projekt.
Dagens citat:
"Vad många av oss mest av allt behöver är någon som får oss att göra vad vi kan"
-Ralph W. Emerson-

2 kommentarer:

  1. Hej! Mönstret till väskan kommer från den här bloggen: http://suscorner.blogspot.com/
    Snyggt resultat trots handtagen
    mvh. /Sus

    SvaraRadera
  2. Tack för uppdateringen! Jag hittade mönstret via Mönster-arkivet där de länkat till din sida. Fint mönster, tack!

    SvaraRadera